VELKOMMEN TIL MARCLIFFE AT PITFODELS HOTELL

Et luksuriøst, avslappende og elegant 5-stjerners hotell som ligger i det naturskjønne Nordøst-Skottland i utkanten av den historiske byen Aberdeen.

Siden Marcliffe at Pitfodels i 1993 ble åpnet av Sovjets president Mikhail Gorbachev har det oppnådd et uovertruffet omdømme som Aberdeens eneste femstjernershotell, og som et ideelt utgangspunkt for å utforske all rikdommen som Skottland har å by på. Selv om hotellet kan tilby supre fasiliteter, som har gjort det fortjent til medlemskap i ettertraktede Small Luxury Hotels of the World, er det først og fremst et vennlig familiehotell drevet av verten Stewart Spence – med stolthet over sin varme atmosfære, bekvemmelighet og sjarm.

Du har sikkert dine egne grunner for å finne et hotell i samme kaliber som Marcliffe at Pitfodels. Kanskje du ønsker å besøke Grampian-distriktet for et forretningsmøte. Kanskje du ganske enkelt ønsker å slappe av i omgivelsene av et eksklusivt hotell. Eller kanskje du ønsker å søke opplevelser og sette kursen mot en av Skottlands turistruter som er den perfekte plassen for å oppleve fortiden, nåtiden og fremtiden.

Opplev kulturrike Skottland og all dens historie og prakt fra et utgangspunkt som ligger ideelt til for utforskning av landets flotteste attraksjoner innenfor en kort reiseavstand.

Når du velger Marcliffe at Pitfodels som ditt hotell kan du velge mellom to suiter og 37 soverom – alle enkeltvis utformet med din komfort i tankene. Suiter og rom har king-size- eller dobbel-/tvillingsenger, mens tilstøtende rom har dobbel- og tvillingsenger som huser fire gjester, med ekstrasenger tilgjengelige for større familier.

Naturligvis har vi alle de tilleggsfasilitetene du forventer av et femstjerners-hotell, og vi er stolte av vår døgnåpne romservice og vårt omsorgsfulle personale som kan garantere at ditt opphold på Marcliffe at Pitfodels blir en minneverdig opplevelse.

Vi setter vår ære i vårt kjøkken. I planleggingen og tilberedningen av våre retter bruker våre kokker lokalt dyrkede grønnsaker til å supplere Skottlands fineste fisk, kjøtt og vilt...og reflekterer hotellets ekte skotske karakter.

Med beliggenhet midt i blant gamle trær i et over 30 måls skogkledd område gir vårt hotell straks følelsen av å være ute i distriktet, men befinner seg bare 10 minutter fra sentrum av Aberdeen, Europas oljehovedstad, og en av Storbritannias mest karakteristiske og vakre byer med sine dominerende granittbygninger.

Aberdeen har en rik maritim historie som en fremragende handelsby - berømt for sin skipsbygging og fiskeindustri, og sitt fortrinn i dag som en hovedaktør i verdens olje- og gassindustri. Aberdeen er innfallsporten til Royal Deeside og Balmoral Castle som har vært den britiske kongefamiliens feriested gjennom syv generasjoner siden 1852.

Vi er like i hjertet av Skottlands slotts- og whiskydistrikt – hjemmet til flere slott per mål enn noen andre steder i Storbritannia – nesten 300 om du ønsker å telle. Slottsruten tar for seg 11 av de flotteste eksemplene på Skottlands arkitekturarv. Og vi er like ved verdens eneste maltwhiskey-rute i Moray – en rute som tar for seg åtte maltwhiskydestilleri og et bøkkerverksted. Grampian-distriktet kan by på en rekke sports- og fritidstilbud, deriblant 52 meget flotte golfbaner, blant dem den berømte Royal Aberdeen Golf Club.

Mikhail Gorbachev opens The Marcliffe Hotel at Pitfodels

Områdets kystlinje tilbyr gode muligheter for vannsportsentusiaster, og to av Skottlands skidestinasjoner – The Lecht og Glenshee – befinner seg i Skottlands slotts- og whiskydistrikt. De mange fjellene, dalene og åsene gir valgmuligheter for turgåere på alle ferdighetsnivå, og noen av Skottlands beste fiskesteder finner man på Spey, Dee, Don, Deveron og Ythan. Områdets naturlige miljø med elver, fjell og skoger skaper ideelle forhold for en rekke utendørsaktiviteter – blant annet sykling, padling, off-road-kjøring, rafting, skyting, jakt, vandring og dykking.

Som et av Storbritannias mest eksklusive hotell har Marcliffe at Pitfodels tatt imot mange meget anerkjente gjester. Fra den britiske kongefamilien har det vært HRH Prins Charles og HRH Prinsesse Anne; utenlandske dignitarer som Sultanen av Brunei; den britiske statsministeren Tony Blair; skuespilleren Charlton Heston og rockestjernen Rod Stewart fra showbusinessverdenen, og den legendariske amerikanske golfspilleren Tom Watson.

Det er også spesielt tilretteleggelagt for forretnings- og bedriftsarrangement. Hotellet tilbyr et bredt utvalg med seks private bankett- og konferanserom. Disse imponerende individuelt dekorerte suitene er ideelle for cocktailparty, private lunsjer og middager, mottagelser og styremøter for alle antall fra to til 400.

Mange spesielle anledninger slik som temafester, nye produktlanseringer, pressekonferanser og satelittkonferanser har blitt holdt i de forskjellige suitene for vår omfattende private firmakundeportefølje. Og hvis du ønsker et romantisk bryllup i landets mest romantiske omgivelser vil Marcliffe at Pitfodels kunne gi deg en totalpakke som dekker alle dine behov – til og med en kiltkledd skotsk sekkepiper.