VELKOMMEN TIL HOTELLET MARCLIFFE AT PITFODELS

Det er et luksuriøst, afslappet og elegant 5-stjernet hotel, som ligger i den maleriske nordøstlige del af Skotland i udkanten af den historiske by Aberdeen.

Siden hotellet blev åbnet i 1993 af daværende sovjetiske statsminister, Mikhail Gorbachov, har det vundet et uovertruffent ry som det eneste femstjernede hotel i Aberdeen, og det er samtidigt en idéel base, når man skal opleve alle de vidunderlige ting, Skotland har at byde på. Selvom hotellet har fortræffelige faciliteter og er medlem af den eftertragtede klub ”Small Luxury Hotels of the World”, så er det i bund og grund et venligt familiehotel. Hotelværten hedder Stewart Spence, og han er stolt over hotellets atmosfære af varme, afslappethed og charme.

Du har din helt egen grund til at vælge et hotel af Marcliffe at Pitfodels's standard. Måske skal du til forretningsmøde i Grampian-området. Måske har du bare lyst til at slappe af og nyde atmosfæren på et eksklusivt hotel. Det kan også være, at du er eventyrlysten og drager ud for at opleve, og her er Skotland det perfekte sted at opleve fortiden, nutiden og fremtiden.

Skotland er gennemsyret af historie og kan bryste sig af en rig arv. Du kan opleve landet og al dets storhed fra en base, som er idéelt placeret. Her ligger mange af landets største attraktioner inden for bekvem afstand.

Når du vælger at bo på Marcliffe at Pitfodels, kan du vælge mellem to suiter og 37 værelser - alle er individuelt indrettet og har en høj grad af komfort. Suiter og værelser har king-size eller dobbelt/enkeltsenge, og tilstødende værelser har dobbelt- og enkeltsenge til fire personer med ekstra rulle-ud-senge for større familier.

Selvfølgelig har vi alle de service-faciliteter, du forventer af et femstjernet hotel, og og vi er stolte over vores 24-timers room service samt vores opmærksomme personale, som lover at gøre dit ophold på Marcliffe at Pitfordels til en uforglemmelig oplevelse.

Vi er stolte over vores køkken. Når vores køkkenchef skal kreere og tilberede vore retter, kan han bruge lokalt dyrkede grøntsager til at komplettere Skotlands fineste fisk, kød og vildt ... og dermed afspejle hotellets ægte skotske væsen.

Beliggenheden mellem høje træer på en otte tønder land stor, træbevokset grund betyder, at hotellet opleves som landligt, men faktisk ligger det kun 10 minutters kørsel fra Aberdeen. Den er Europas olie-hovedstad, og med alle sine granitbygninger er den en af de mest særprægede og smukke byer i Storbritannien.

Aberdeen har en rig, maritim fortid som storstilet handelsby. Den er kendt for sine skibsværfter og sin fiskeindustri og nu også som en af de store aktører inden for verdens olie- og gasindustri.
Aberdeen er porten til Royal Deeside og Balmoral Castle, som har været feriebolig for den britiske kongefamilie gennem syv generationer siden 1852.

Vi befinder os lige i hjertet af Skotlands slots- og whisky-område. Her ligger slottene tættere end noget andet sted i Storbritannien - der er næsten 300 af dem! Slotsruten fører forbi 11 af de fineste eksempler på skotsk bygningskunst. Og vi ligger lige ved verdens eneste maltwhisky-rute i Moray – en rute, der fører til otte whisky-destillerier og et bødkerværksted (hvor whiskytønderne fremstilles). Grampia-området byder på masser af sports- og fritidsaktiviteter. Man kan blandt andet nævne 52 fortræffelige golfbaner, her i blandt den berømte Royal Aberdeen Golf Club.

Mikhail Gorbachev opens The Marcliffe Hotel at Pitfodels

Områdets kyst giver store muligheder for vandsportsentusiaster, og to af Skotlands skisportssteder, Lecht og Glenshee, ligger i slots- og whisky-området. De mange bjerge, kløfter og bakker giver udfordring for vandrere på alle niveauer, og noget at Skotlands bedste fiskevand findes i Spey, Dee, Don, Deveron og Ythan. Og områdets natur med floder, bjerge og skove giver idéelle muligheder for at dyrke en lang række udendørsaktiviteter – blandt andet cykling, kanoroning, off-road-kørsel, rafting, skydning, jagt, trekking og dykning.

Som et af Storbritanniens mest udsøgte hoteller har Marcliffe at Pitfodels haft mange fornemme gæster. Fra den britiske kongefamilie har der været Hans Kongelige Højhed prins Charles og Hendes Kongelige Højhed prinsesse Anne. Blandt de udenlandske rangspersoner kan nævnes sultanen af Brunei. Den britiske statsminister og verdensstatsmand Tony Blair har været gæst, og det samme har skuespilleren Charlton Heston, rockstjernen Rod Stewart og den legendariske amerikanskes golfspiller Tom Watson.

Hotellet tager sig også særligt af selskaber og forretningsverdenen. Der er et bredt udvalg bestående af seks separate selskabs- og konferencelokaler. Disse smukt og individuelt indrettede suiter er idéelle til cocktailparties, private frokoster og middage, receptioner og bestyrelsesmøder, og antallet af gæster kan være fra to og op til 400.

Der har været holdt mange specielle arrangementer såsom tema-fester, lancering af nye produkter, pressekonferencer og satellit-konferencer i de forskellige suiter for vores store selskabs-kundekreds. Og hvis du ønsker et romantisk bryllup i det mest romantiske af alle lande, så kan Marcliffe at Pitfodels tilbyde en pakkeløsning, der indeholder alt, hvad du har brug for – tilmed også en skotsk sækkepibespiller i kilt.